Opleidingen
duikopleidngen bij Cousteau Print E-mail

Cousteau beschikt over een sterk opleidingskader, dat in staat is om alle reguliere duikopleidingen te verzorgen. Vanaf beginnersopleiding (1* duiker) tot aan de meesterproef (3* duiker) worden de opleidingen door de vereniging verzorgd. Daarnaast kunnen diverse specialisaties worden aangeboden. Alle opleidingen worden gegeven door bondinstructeurs met een geldige licentie en onder auspiciën van de NOB en de CMAS; daarom worden ze ook wereldwijd erkend.

Wij gaan niet voor "snel een brevetje halen", maar voor een gedegen opleiding. Een stoomcursus duiken zul je bij ons niet vinden. Duiken leer je door het te doen; vaak duiken en met veel verschillende begeleiders (of "buddy's"); je leert daardoor alle kanten van het duiken kennen; van elke volgende buddy leer je weer een stukje bij. De gedachte achter de opleidingen, die wij verzorgen is de volgende:

  1. ervaren, deskundige instructeurs leren je nieuwe vaardigheden en kennis aan
  2. ervaren duikers begeleiden je onderwater tot jij het gevoel hebt, dat je de vaardigheden beheerst
  3. jij en de instructeur besluiten samen, dat je in staat bent om zelfstandig bepaalde duiken te maken
  4. en dan zijn er heel veel buddy's binnen de vereniging beschikbaar om samen met jou te duiken

De eerste opleiding (vaak 1* duiker) is in het lidmaatschap opgenomen. Voor de andere reguliere brevetten en specialisaties betaal je een bedrag dat afhankelijk is van de extra kosten, die moeten worden gemaakt.

Lees meer...
 
1* duiker Print E-mail
Geschreven door Administrator   
1*duiker

Duiken is niet moeilijk!Maar zoals bij elke sport zijn er altijd een paar dingen die je moet weten en oefenen. De 1*-duikopleiding is de eerste stap op weg naar een boeiende hobby, want je duikersleven begint pas echt als je zelfstandig en veilig kunt duiken.

Als 1*-duiker word je opgeleid om zelfstandig met minimaal een gelijkgebrevetteerde duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin je bent opgeleid, mits je te allen tijde binnen de nultijden blijft. Je duikt niet in getijdenwater.
De NOB heeft ervoor gekozen een medische keuring van geschiktheid voor de duiksport verplicht te stellen. In de aanloop naar het 1*-duikbrevet is het toegestaan met een eigen medische verklaring en vrijwaring te volstaan tot aan de eerste duik in het buitenwater.

Lees meer...
 
2* duiker Print E-mail
Geschreven door Administrator   

2 duiker omslag.JPGEr gaat een wereld voor je open!
Als sportduiker heb je heel veel mogelijkheden om plezier aan je hobby te beleven. Je kunt duiken in getijdewater, na zonsondergang de vissen bewonderen die je overdag niet ziet, het leven onderwater herkennen en meer kennis opdoen in het assisteren van je buddy bij onverwachte situaties. Je verbreed in deze opleiding je horizon.

De 2*-duiker doet in zijn opleiding ervaring op met het plannen en veilig uitvoeren van duiken onder diverse omstandigheden. Er wordt bovendien aandacht besteed aan de meest voorkomende duikgerelateerde aandoeningen: hoe herken je ze en hoe moet je erop reageren? De 2*-duiker duikt binnen de nultijden.

Lees meer...
 
3* duiker Print E-mail
Geschreven door Administrator   

3 duiker omslag.JPGJe duikt nu alweer een tijdje en je merkt dat het je steeds meer gaat boeien. De 3*-duikopleiding is een leergang van verdieping: in deze opleiding worden de puntjes op de i gezet en de achtergronden van wat je tot nu toe als vaste gegevens hebt aangenomen verduidelijkt. Je wordt opgeleid als ‘begeleidend duiker’. Je leert in het onderdeel Redden hoe je moet reageren bij een duikongeval. Ook leer je hoe je duikers in opleiding kan begeleiden door duiktechnieken met hen te oefenen. Tenslotte worden je recente inzichten in de decompressietheorie aangeboden. Ook de 3*-duiker duikt binnen de nultijden. Voordat het 3*-duikbrevet kan worden aangevraagd, moet je in totaal minimaal 60 duiken hebben gemaakt. De duiken uit je vorige opleidingen tellen hierbij mee, evenals de duiken die je maakt in het kader van je opleiding.

Lees meer...
 
Specialisaties Print E-mail
Geschreven door Jan Duisterwinkel   

Het NOB opleidingssysteem kent naast de reguliere opleidingen voor een duikbrevet ook specialisaties.

Door het volgen van zes vrije specialisaties in combinatie met ten minste 250 gelogde duiken kwalificeer je je als 4* duiker (Master Scuba Diver)

Lees meer...
 
« StartVorige12volgendeEinde »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL